26 April Zuiderkerklezing: Failed Architecture

Michiel has been asked to deliver the so-called Zuiderkerklezing on April 26. His talk will focus on his research project Failed Architecture and is part of long-running lecture series at the Zuiderkerk (a 17th Century Protestant church in the Nieuwmarkt area of Amsterdam). Organized by the spatial planning department (Dienst Ruimtelijke Ordering) of the City of Amsterdam, the Zuiderkerklezing presents people with a refreshing look on urban developments. Entrance free, the lecture will be in Dutch.

More information below (in Dutch)

Modernistische architectuur, speculatieve wolkenkrabbers, bloemkoolwijken; de kritiek op architectuur neemt toe. Steeds meer gebouwen en gebieden worden verwaarloosd, verlaten of zelfs afgebroken. Denk aan de Bijlmer of het Wibauthuis, maar bijvoorbeeld ook aan Sovjet-architectuur in Oost-Europa en traditionele huizen in China die in rap tempo verdwijnen. Wie is hier schuld aan? De architect, de gebruiker, de media, de politiek? Michiel van Iersel vliegt over de wereld en zoomt in op recente gevallen en oorzaken van ‘mislukte’ architectuur in binnen- en buitenland.

-

Michiel van Iersel is oprichter van Non-fiction en van De Verdieping in het Trouw-gebouw van waaruit hij het internationale onderzoeksproject Failed Architecture opzette Hij is tevens lid van Stad-Forum.

De lezing wordt 26 april a.s. gegeven tussen 12.00 en 13.00 uur in de Zuiderkerk. Gratis lunch!

Aanstaande zuiderkerklezingen in 2012 (onder voorbehoud): 24 mei, 12 juli, 13 september