3 April: YouNESCO-symposium

In 2010 Amsterdam’s 17th-century canal ring was added to the World Heritage List by UNESCO. On April 3 the newly established Stad-Forum, an advisory body for the City of Amsterdam and mobile debate platform, will organize a public discussion focusing on the opportunities and threats that UNESCO might pose to the city.

Being a member of Stad-Forum, and having written about UNESCO on several occasions, Non-fiction’s Michiel van Iersel will be one of the speakers, together with the deputy mayor of both Brugge and Amsterdam, providing an international overview of the ways in which cities deal with UNESCO. Please find more information below (in Dutch).-

YouNESCO

      

Stad-Forum organiseert op dinsdag 3 april 2012 het publieksdebat YouNESCO. Centraal staat de betekenis van de UNESCO-status van de grachtengordel voor het dagelijks leven van de Amsterdammers.

Sinds 2010 staat een deel van de Amsterdamse grachtengordel op de Werelderfgoedlijst. Het succes van onze binnenstad is mede te danken aan de permanente ruimte voor transformatie en de goede balans tussen wonen, werken, ontspanning en toerisme. Is de UNESCO-status voor deze vitale stad een toegevoegde waarde? Wat merk je er eigenlijk van in het dagelijkse leven? En is het alleen maar van betekenis voor de mensen die zich in de grachtengordel begeven, of heeft het ook effecten voor Amsterdammers in wijken als Osdorp en IJburg? Deze en andere vragen worden voorgelegd aan een panel van experts en het publiek.

SPREKERS

Mercedes van Volcem, schepen van Brugge en haar Amsterdamse collega-wethoudersCarolien Gehrels en Maarten van Poelgeest nemen deel aan het publieksdebat.

Deelnemende experts zijn onder meer Esther Agricola en Niek Knol, Bureau Monumenten & Archeologie, Frans van der Avert, City Marketing Metropool Amsterdam, Marijke Bijkerk, Lady Day, Jeroen Frissen, Ymere, Paul Geertman, Aedes Vastgoed, Michiel van Iersel, Non-Fiction, Tracy Metz, journalist/schrijver,Paul Morel, Stadsherstel Amsterdam, Boudewijn Oranje, Stadsdeel Centrum,Walther Schoonenberg, Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad enJeroen Slot, Dienst Onderzoek en Statistiek (O&S).

Moderator van het debat is Guido Wallagh.

WAAR EN WANNEER

De bijeenkomst YouNESCO vindt plaats in de Zuilenzaal van Felix Meritis aan de Keizersgracht 324 in Amsterdam op dinsdag 3 april van 20.00 tot ongeveer 22.00 uur.

DOE MEE!

Wij hopen op uw komst en verwachten veel belangstelling voor het publieksdebat. Daarom verzoeken wij u vriendelijk zich aan te melden via e-mail: info@stad-forum.nl, waarna u van ons een bevestiging ontvangt.

-